Raznobojni i zdravi proljetni artikli
Datum: 26. 04. 2023.

Raznobojni i zdravi proljetni artikli

Proljeće je stiglo, a s njim i nova sezona svježih, ukusnih i zdravih namirnica. U web trgovini Farmeraj.hr imamo sve što vam je potrebno za savršeni proljetni obrok. Ovaj put vam predstavljamo nekoliko najpopularnijih artikala koji će zasigurno zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.

Šparoge su neizostavan proljetni sastojak koji ne smijete propustiti. Ove ukusne i zdrave zelene i bijele izdanke možete koristiti na razne načine - kuhane, pirjane, grilane ili pečene. Uz šparoge, preporučujemo da isprobate i nekoliko novih recepata, poput rižota ili tjestenina s šparogama. Izuzetno su zdravo povrće, blagog okusa, a najukusnije su skuhane al dente kao lagan i ukusan prilog raznom mesu ili ribi. Pržene ili pečene šparoge pružaju mirisnu i ugodno slatkastu aromu.

Jagode su pravi proljetni užitak. Ove ukusne i sočne bobice odlične su same po sebi, ali se također mogu koristiti za pripremu kolača, džemova, sokova i smoothieja. Ako tražite zdravu alternativu sladoledu, preporučujemo da isprobate smrznute jagode koje će zadovoljiti vašu slatku želju. Osim što su fine i osvježavajuce, jagode su pune vitamina i antioksidansa te sadrže niz supstanci koje štite naše zdravlje.

Rajčice su još jedan važan proljetni sastojak koji ne smijete zaboraviti. Svježe i zrele rajčice nezaobilazne su u svakodnevnoj kuhinji, uz to su odlične za salate, umake, juhe ili kao dodatak sendvičima. Za još intenzivniji okus isprobajte pečene rajčice koje će dodati bogati okus vašim jelima.

Mlado zelje i mladi kelj su izvrsni izvori vitamina i minerala koji su vam potrebni za savršeno zdravlje. Ovi zeleni povrtni listovi mogu se koristiti u salatama, juhama i varivima, ali i kao dodatak jelima poput rižota ili tjestenina. Ako tražite novu i ukusnu ideju za jelo, pripremite ukusnu kombinaciju mladog kelja i graha. Mlado zelje narezano u salati upotpunit će svako jelo. Odlično je prodinstano sa junetinom ili u zdravom varivu, savršen u kombinaciji sa grahom.

Mlada cikla je još jedan proljetni sastojak koji vrijedi isprobati. Ova slatka i sočna korijenasta povrtnica izvrsna je u salatama, juhama i varivima, a može se koristiti i za pripremu ukusnih umaka i sokova. Ako tražite način kako da dodate malo boje svom jelovniku, svakako uvrstite mladu ciklu. Pripremite pečenu ciklu kao izvrstan prilog mesu.

Na kraju, ali ne manje važno, tu je i bob. Ovo proljetno povrće izvrsno je za pripremu različitih jela, a može se koristiti u varivima, juhama, umacima i salatama. Ako tražite ideju za ukusan proljetni ručak, pripremite varivo od boba s krumpirom i mrkvom. Ovo ukusno i hranjivo jelo sigurno će zadovoljiti sva vaša čula.

Dolazi nam toplo vrijeme, a uz to i mnogo ukusnih i zdravih plodova iz prirode. Požurite i uhvatite ih dok ne prođe njihova sezona. Uz ove svježe i ukusne namirnice, vaši obroci će biti zdravi, puni okusa i bogati nutritivnim vrijednostima. Zato ne čekajte više i uživajte u proljeću s ovim vrhunskim povrćem.