Jagode su neodoljive svojim mirisom, okusom i jarkom crvenom bojom. Najslađe su svježe ubrane i vrlo ukusne u raznim slasticama, a uz sve to i štite naše zdravlje.
Kopar je začin izrazito ugodnog mirisa i arome koji se odlično sjedinjuje sa salatom od krastavaca, raznim ribljim jelima i umacima. Ukusan je u krumpir salatama i varivima. Preporuka je dodavanje kopra pri kraju kuhanja određenog jela kako bi aroma ostala što bolja.
Krumpir ko krumpir rekli bi neki..., ali brzo bi se predomislili kada bi ga probali. Veći postotak suhe tvari daje mu specifičan okus, a pogotovo kada se termički obrađuje neoguljen kao prilog raznim jelima.
Krumpir je namirnica koju najčešće koristimo kao ukusan prilog na bezbroj načina. Bijeli krumpir je mekaniji i lakše se skuha stoga je pogodan za variva, pire ili restani krumpir i mnoge druge priloge od kuhanog krumpira.