Rezano lišće vrlo mladih izdanaka špinata je najbolje jesti sirovo, jer kuhanjem gubi mnoga važna svojstva. Baby špinat je najukusniji u raznim salatama zbog svoje nježne strukture i blagog okusa.
Batat narančasti ili slatki krumpir je izvrstan i zdrav prilog u svim verzijama pripremanja ove namirnice. Pečen, pržen ili kuhani batat upotpunit će svako mesno ili riblje jelo.
Brokula je savršena namirnica za zdrave i ukusne krem juhe ali i neodoljiva u tjesteninama sa sirom i češnjakom. Ova namirnica je dostupna kroz cijelu godinu, a način priprema neograničen.
Jabuka Fuji je slatka, aromatična i sočna jabuka koja dugo zadržava čvrstu strukturu, pa je zato i omiljena za konzumiranje kao zdrav međuobrok. Razne slastice od jabuka, poput pita i štrudla neodoljivo će za mirisati uz dodatak cimeta.
Krumpir ko krumpir rekli bi neki..., ali brzo bi se predomislili kada bi ga probali. Veći postotak suhe tvari daje mu specifičan okus, a pogotovo kada se termički obrađuje neoguljen kao prilog raznim jelima.
Ovo citrusno voće uljepšat će svaki koktel svojom prepoznatljivom zelenom bojom. Mnoge slastice učiniti osvježavajućim i aromatičnim. A pečenoj piletini dati ugodno kiselkasti hrskavi okus.
Crveni luk je temeljna namirnica za pripravak mnogih jela. Svježe narezan i posoljen je odličan i zdrav prilog, a njegov pikantan okus je odličan sastojak raznih gulaša, juha i variva.
Mango je egzotično voće slatkog i kremastog okusa. Odličan je dodatak raznim voćnim salatama i zdravim napitcima, vrlo je ukusan svježe narezan na kockice. Zbog svojeg specifičnog okusa pristaje i u slanim kombinacijama, osobito uz piletinu ili svinjetinu.
Mrkva će upotpuniti svaku juhu, obogatiti okus salate i biti izvrstan prilog mesu i ribi. Prepoznatljivu narančastu boju ovog zdravog korjenastog povrća možete uvrstiti u svaki jelovnik, pa čak i u ukusne i zdrave deserte.
Paprika roga privlači svojom posebnom aromom i intenzivno crvenom bojom. Pečena će posebno zamirisati, ali je podjednako ukusna u satarašu, musaki ili dinstana uz junetinu. Uz to se odlično slaže sa češnjakom.
Uživajte u grozdu ukusnih rajcica, karakterizirane slatkim, bogatim okusom i primamljivom aromom – pripremite ih uz tjesteninu, zapecene uz meso i ribu, ili jednostavno konzumirajte sirove kao zdravi meduobrok.