Paprika roga privlači svojom posebnom aromom i intenzivno crvenom bojom. Pečena će posebno zamirisati, ali je podjednako ukusna u satarašu, musaki ili dinstana uz junetinu. Uz to se odlično slaže sa češnjakom.
Pastrnjak je korijen koji je nalik peršinu ali ima slatkasti miris i okus. Ovaj osvježavajući i zdrav korijen se može koristiti u povrtnim juhama, salatama, rižotu, varivu ili kao posebna aroma u pire krumpiru.
Patlidžan svojom mesnatom teksturom odlično upija okuse, pa je pogodana za pripremu sa raznim vrstama začina i namirnica. Pirjan ili pečen, pretvara se u savršen prilog ili cjelovit obrok.
Sitno nasjeckani list peršina će dati dodatnu aromu mnogim jelima. Savršeno pristaje uz krumpir, rižu i umak od rajčice. U jutarnjem smoothiju pridonijet će energiji organizma za cijeli dan.
Poriluk je namirnica odličnog okusa za vrlo zdrava i ukusna variva. Ali isto tako će izvrsno upotpuniti rižota, krem juhe, tartove i mnoge druge obroke.