Karfiol je vrlo ukusan u raznim bistrim i krem juhama. Kuhan na pari sa par kapi maslinovog ulja postaje zdrav i lagan obrok. Isprobajte karfiol zapečen u rolu sa sirom ili napravite ukusan pire.
Tamnozelene listove kelja pripremite kao ukusan i zdrav prilog ribi i mesu ili skuhajte na lešo kao lagan obrok. Isprobajte kelj zapečen u rolu ili jednostavno skuhajte dobro poznato varivo od kelja.
Kivi je sočno egzotično voće intenzivnog okusa. Odlično se kombinira u raznim slasticama, zdravim napitcima ili voćnim salatama. Zanimljiv okus daje i slanim jelima, osobito u kombinaciji sa laganijim mesom ili ribom.
Zdrava začinska biljka koja će svakom jelu dati poseban aromatičan okus. Komorač se može konzumirati kao ukusna i zdrava grickalica slatkaste i osvježavajuće arome. Odličan u juhama, rižotu ili pečen kao samostalna lagana večera.
Kopar je začin izrazito ugodnog mirisa i arome koji se odlično sjedinjuje sa salatom od krastavaca, raznim ribljim jelima i umacima. Ukusan je u krumpir salatama i varivima. Preporuka je dodavanje kopra pri kraju kuhanja određenog jela kako bi aroma ostala što bolja.