Krumpir je namirnica koju najčešće koristimo kao ukusan prilog na bezbroj načina. Bijeli krumpir je mekaniji i lakše se skuha stoga je pogodan za variva, pire ili restani krumpir i mnoge druge priloge od kuhanog krumpira.
Pečeni ili prženi krumpir je najpopularniji prilog jelima – crveni krumpir će mu podariti hrskavost zbog svoje čvrste strukture. Pomfri, pole, pečeni krumpir u rolu, i bezbroj drugih recepata za neodoljivu hrskavost crvenog krumpira.
Mladi bijeli krumpir je upravo savršen za pripremu izvrsnih toplih i hladnih salata. Uz malo kopra postaje neodoljiva kombinacija mirisa i okusa. Pripremajte ga na pari ili koristite za pripremu ukusnih juha.
Slatka i sočna kruška muškatne arome i mirisa omiljen je sastojak mnogih slastica i poznate rakije. Odlično se uklapa i u razne slane recepte. Idealna kao ukusan međuobrok.
Glavica zelja puna zdravih hrskavih listova u zimskim mjesecima je prava okrijepa organizmu.
Konzumirajte zelje narezano u salati, dinstano sa krpicama ili kao odličan prilog mesu.
Crveno zelje može ugrijati organizam u zimskim mjesecima na mnogo ukusnih načina: dinstano kao prilog kobasicama i divljači ili uz tjesteninu, narezano u salatama ili kao dodatak u varivu. Zdrava i ukusna namirnica koja štiti organizam.